Overnachten met je gezin in Thailand

Overnachten met kinderen in Thailand

Droom je van een simpel hutje aan een ongerept strand waar je kinderen van vroeg tot laat zich vermaken met zand en zee? Of toch liever een luxe resort met zwembaden en kinderopvang? Thailand heeft gewoonweg alles. Voor elk budget en elke voorkeur is er gepaste accommodatie te vinden.

Niet in alle uithoeken van het land vind je een Sheraton hotel. Toch is er in Thailand een verrassend groot aanbod aan accommodatie te vinden op plekken waar toeristen komen. En op steeds meer locaties wordt rekening gehouden met de komst van de jongste toeristen, getuige het aanbod van familyrooms en suites. Laat je je reis door een reisbureau verzorgen? Dan zul je zeker in een van die laatsten terecht komen.

Reis je op de bonnefooi dan heb je vaak wat internetspeurwerk nodig om de geschikte onderkomens te vinden. Anders zul je vaak terechtkomen in kamers/bungalows die niet speciaal hiervoor ingericht zijn. Geen nood, in bijna alle gevallen zullen de guesthouse- of resorteigenaren hun best doen om de noodzakelijke aanpassingen voor een verblijf te regelen. Onze ervaring is dat kleine family-run ondernemingen wat service en vriendelijkheid betreft hierbij het beste scoren.

Het ontbijt is zeker in de duurdere categorie accommodatie vaak inbegrepen bij de prijs. De meeste guesthouses en resorts bieden echter maaltijden (waar onder ontbijt) aan tegen zeer aanvaardbare prijzen. Soms loont het echter de moeite even rond te kijken of er dichtbij niet een goedkoper of beter alternatief aangeboden wordt.

Voor het laten doen van de was hoef je over het algemeen ook de deur niet uit. Zo goed als alle accommodatie biedt een laundryservice. Hierbij loont het echter wel de moeite om even rond te kijken. Zeker als je per stuk moet afrekenen (zoals in de luxere hotels vaak gebruikelijk is) kun je vaak flink bezuinigen als je een winkeltje vindt die per kilo afrekent. Uit ervaring weten we dat er na verloop van wasbeurten kleding verdwijnt. Dit is vaak geen kwade wil, maar komt omdat kleding van verschillende personen bij elkaar wordt gewassen. Je kunt het voor lief nemen, maar als je gehecht bent aan je spulletjes kun je voor de zekerheid vooraf de hoeveelheid kledingstukken tellen, eventueel omschrijven welke je inlevert. Bij het ophalen kun je dan nagaan of alles aanwezig is. Zo niet, dan kun je op je lijstje zien welke kleding ontbreekt. Om kleding te herkennen naaien sommige wasserijtjes een gekleurd draadje in je kleding of, minder fijn, zetten met zwarte stift een kruisje in je kleding. (Je kunt ons er nog aan herkennen.) Dit is onnodig als je zelf naamlabels in je kleding strijkt of naait. Naamlabels zijn verkrijgbaar via diverse bedrijven die je kunt vinden door even te googlen. Prijs: ongeveer 30,00 euro voor 100 stuks.

 
Banner

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner