Internetten en bellen vanuit Thailand

Contact met thuis

Of je nu drie weken of drie maanden door Thailand reist, oma, opa, andere familie en vriendjes willen vast niets missen van jullie avontuur. Vanuit Thailand hoeft dat ook helemaal niet. Via internet of telefoon kun je de thuisblijvers compleet op de hoogte houden van jullie belevenissen. Duur? Welnee...

filmpjes kijken op de laptopInternet
Naar internet hoef je in Thailand nooit lang te zoeken. Er zijn nog steeds veel internetcafe's en de meeste hotels en guesthouses beschikken over eigen WiFi-verbindingen die gratis of tegen een gering bedrag gebruikt kunnen worden. Grote hotels verkopen vaak sleutel-kaarten die je op je hotelkamer toegang geven tot een redelijk snel internet.

Telefoon
Je kunt natuurlijk in Thailand bellen met je Nederlandse simkaart. Niet doen. Met een T-mobile abonnement betaal je hiervoor 2,25 euro per minuut. Ook als je gebeld wordt ben je 1,00 euro per minuut kwijt. Het is echter veel voordeliger een Thaise simkaart te kopen en daarmee naar Nederland te bellen. Wij kochten sim- en prepaidkaarten van 12Call. Die kun je al direct op het vliegveld van Bangkok aanschaffen, maar ook bij elke telefoniewinkel. Naar Nederland bellen met je mobiele telefoon kostte op die manier circa 0,14 cent per minuut. Dan moet je wel het nummer beginnen met 009-31 ipv 0031. Opwaardeerkaarten koop je bij alle winkels met het 12Call-logo en gaan vanaf 50 Bath. De telefoonnummers zijn vaak beperkt geldig. Meestal tot een maand na de laatste opwaardering. Vanuit Nederland bellen naar een toestel met een Thaise simkaart kan nog veel goedkoper. Raadpleeg hiervoor www.televergelijk.nl

Wij vinden het erg handig om allebei in het bezit te zijn van een telefoon met Thaise simcard. Wanneer we afzonderlijk op pad zijn, kunnen we elkaar altijd op de hoogte houden indien nodig. Ook om accommodatie te reserveren is het handig een eigen nummer te hebben. Je kunt dan ook altijd teruggebeld worden.

Internet op je smartphone is mogelijk door een simkaart met mobiel internet aan te schaffen. Laat je ter plekke, in bijvoorbeeld een grote shoppingmall, informeren over de mogelijkheden. Zorg wel dat je smartphone simlock-vrij is!

Televisie
In veel hotelkamers en bungalows staat een televisie. Naast Thaise zenders zijn er ook internationaal georiënteerde kanalen in de lucht. Wij benutten de televisie met name voor Cartoon Network en Disney Channel voor af en toe een uurtje kindervermaak. Met een schotel kun je soms ook BVN ontvangen: Sesamstraat maar dan wel om 12.00 uur 's middags.

 
Banner

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner