Reizen met kinderen door Noordoost Thailand (Isaan)

Reizen met kinderen door Noordoost Thailand (Isaan)

Nakhon Ratchasima (Khorat), Khon Kaen, Udon Thani, Ubon Ratchathani en Loei. Het zijn voor de meeste reizigers niet tot de verbeelding sprekende namen die moeiteloos aan Thailand gekoppeld worden. Het zijn dan ook niet de steden die de attractie vormen van de Isaan, het noordoosten van Thailand. Nee het is juist het platteland en de nationale parken van deze streek die een bezoek rechtvaardigen. Met een derde van het grondgebied van Thailand en minder dan 10% van de toeristen is dit het minst populaire deel van Thailand. Het noordoosten mist zee en en is minder gezegend met bergen en kleurrijke minderheden. Maar zijn jullie op zoek naar het Thailand van 20 jaar geleden? Landleven en zijdeteelt? Khmer cultuur en een voorproefje Laos? Dan is de Isaan de streek om naar toe te gaan.

Het Khao Yai National Park is Thailands oudste en grootste Nationale Park. Olifanten, zwarte beren, tijgers en luipaarden leven in dit park, maar ook kleinere beesten als gibbons, makaken en de grootste populatie neushoornvogels van Thailand. Bij gezinnen is dit park na het Khao Sok National Park in het zuiden het meest populair, al zijn de kinderen van bezoekende ouders vaak wel iets ouder.

Udon Thani aan de spoorlijn vanaf Bangkok is vooral bekend bij reizigers op doorreis naar Laos hoofdstad. De stad zelf is voor toeristen niet erg interessant. Voor een langer verblijf in de streek is het centraal gelegen Kkon Kaen een betere en aantrekkelijkere optie. Voor een overnachting alvorens Laos te betreden is Nong Kai de aangewezen plek.

Khorat is de bekendste stad in de Isaan en heeft een historie die de stad voor toeristen aantrekkelijk maakt, al raakt deze steeds meer verstopt onder de moderne ontwikkeling. Op zoek naar (edel)stenen of zijde? Dan is dit de stad om naar toe te gaan.

Ubon Ratchathani in de 'smaragd driehoek', het grensgebied van Thailand, Laos en Cambodja is een goede plek om dit groene deel van Thailand te verkennen. De meeste reizigers passeren deze plaats op weg of vanuit de buurlanden echter zonder er te stoppen. Jammer want de stad is een aangename plek om een paar dagen door te brengen.

De Thaise overheid is er veel aan gelegen de economische ontwikkeling van de Isaan te stimuleren. Voor reizigers heeft dit het voordeel dat het gebied goed ontsloten is met wegen, luchtverbindingen en spoorlijnen. Ten opzichte van de rest van het land is de Isaan goedkoop. Helaas zijn de guesthouses zoals je die in de rest van het land aantreft nog goeddeels afwezig. De hotels zijn echter over het algemeen goed en aangenaam geprijsd.

 
Banner

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner