Met de kinderen naar het oosten van Thailand

Met de kinderen naar het oosten van ThailandIn de jungle van Koh Chang

Pattaya en Koh Chang zijn de voornaamste reisbestemmingen in het oosten van Thailand. Populairste bestemmingen, maar met (Westerse) kinderen nog geen gemeengoed. Toch zijn er voldoende redenen het oosten op te nemen in een rondreis door Thailand. In de reisverhalen van de gezinnen op deze site kun je lezen dat een aanzienlijk deel dat ook heeft gedaan.

De nabijheid van Bangkok is wel de eerste reden om te overwegen het oosten op te nemen in je reisroute. Veel ouders zien na aankomst in het land op tegen de drukte van Bangkok voor hun eerste dagen bekomen van de jetlag voor zichzelf  en de kinderen. Pattaya is vanaf de internationale luchthaven maar een uurtje verder rijden en Koh Samet drie uur. Je kunt dan mooi wel de eerste dagen gelijk aan zee doorbrengen in plaats van in de drukke stad.

Onze ervaring is daarnaast dat de sfeer in het oosten relaxter is en de prijzen gematigder zijn dan in het zuiden. Daarbij heeft Koh Chang en het eilandenrijk er onder een vergelijkbaar bounty gehalte als de populaire Andaman kust en Koh Samui/Koh Phangan.

Pattaya heeft sinds de komst van de Amerikaanse soldaten ten tijde van de Vietnam oorlog een dubieuze reputatie opgebouwd. Ook in de huidige tijd associeren veel mensen deze badplaats met sex en goedkoop vertier. En het moet gezegd, het centrum van Pattaya is niet de eerste plek in Thailand waar je met je kinderen naar toe zult willen. Buiten het stadscentrum heeft Pattaya echter verrassend veel te bieden aan jonge bezoekers. Wij komen er zelf tijdens iedere reis door Thailand zeker een paar keer.

Ook Koh Chang heeft ons hart gestolen. Wij verbazen ons er iedere keer weer over dat zo weinig ouders dit eiland weten te vinden. Waar je in Ao Nang of Phuket struikelt over de kinderwagens in de lobby's van hotels moet je op Koh Chang echt zoeken naar blanke kindjes. Het ontbreken van directe vluchten naar het eiland zal waarschijnlijk de reden hiervoor zijn. De ruim zes uur die je nodig hebt om vanuit Bangkok per bus en ferry op het eiland te komen, zal voor veel ouders een belemmering zijn. Jammer, want het eiland heeft veel te bieden voor kinderen.

Het landschap op het vaste land in het oosten is niet het meest inspirerende dat Thailand te bieden heeft. De fruitteelt waar dit gebied in Thailand om bekend staat wordt uitgevoerd in een vlak en vaak eentonig landschap. Ook de overige steden als Rayong, Sattahip, Chonburi, Trat en Chantaburi zijn geen grote trekpleisters. Alleen de laatstgenoemde stad trekt door de Franse invloeden en de handel in edelstenen nog noemenswaardige aantallen toeristen. Voor gezinnen die de plaats aandoen is de mogelijkheid om te zwemmen met dolfijnen bij Oasis Seaworld in de omgeving van de stad de voornaamste reden hier een stop te maken.

 

Reacties 

 
#1 MalariaSusan 30-01-2016 19:27
Wat een heldere site, bedankt voor de informatie.
Wij willen eind maart met onze dochter (16 maanden) naar Koh Chang. Ik ben dan ruim 3 maanden in verwachting van ons 2e kindje.
Nu kwam ik op verschillende websites tegen dat er malaria heerst op Koh chang en daardoor zijn wij wat huiverig geworden.
Hebben jullie tips/ervaring mbt malaria?
Citeer
 
Banner

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner