Met kinderen op reis door Bangkok en Centraal Thailand

Met kinderen op reis door Bangkok en Centraal Thailand

Bangkok, Kanchanaburi, Ayuthaya en in het zuiden Cha-Am en Hua Hin zijn de voornaamste bestemmingen in centraal Thailand waar gezinnen neerstrijken.

Bijna alle reizigers in dit land starten hun reis in Bangkok én omdat de stad als verkeerknooppunt fungeert, passeren de meesten reizigers deze metropool meermalen. Op reis van oost naar west of noord naar zuid, vaak is een stop in Bangkok een voor de handliggende. Veel gezinnen met (kleine) kinderen mijden de stad in eerste instantie en reizen na aankomst gelijk door naar Pattaya, Koh Samet , Ayutthaya of Kanchanaburi. Plaatsen die op een paar uren reizen van Bangkok liggen. De meeste gezinnen kiezen echter voor acclimatiseren en jetlegbestrijding in de stad zelf. En dat kan ook prima. Bedenk dan wel dat je de eerste dagen vaak een groter beroep doet op de voorzieningen van je hotel. Even kunnen zwemmen om aan de warmte te wennen, eten in het restaurant van je hotel omdat een van je kinderen zich eindelijk heeft overgegeven aan de slaap.

Bangkok met kinderen kan ook erg leuk zijn. De stad heeft voor je kroost veel te bieden. De meeste ouders ontdekken dat pas bij hun tweede of laatste bezoek aan de stad. Het transport per boot over de rivier, of spectaculairder door de khlongs, de Wats, het koninklijk paleis, het Childrens Discovery Museum, de dierentuin of een bezoek aan een van de vele parken van de stad. Kinderen vinden het vaak verrassend leuk. Met het vervoer via de metro of de skytrain kun je de ergste drukte vermijden en ook zonder urenlange taxiritten op centrale punten in de stad terecht komen.

De River Kwai, de drijvende hotels en de spoorlijn met zoveel historie alsook de Erawan watervallen maken Kanchanaburi tot een populaire bestemming voor  Nederlands/ Belgische gezinnen. De korte reistijd vanaf Bangkok en de mogelijkheid de drijvende markten onderweg vanuit de hoofdstad te bezoeken, verklaren een deel van de populariteit. Alle reisorganisaties nemen deze stad dan ook op in hun reisprogramma.

Ayutthaya staat voor veel Thailandgangers hoog op de verlanglijst. Deze koningsstad met heel veel historische sites op korte afstand van elkaar ligt op slechts een paar uur reizen van Bangkok. Niet een plek waar je kinderhanden voor op elkaar krijgt, maar als jezelf dolgraag de sites wilt bezoeken is dat met kinderen vanwege de korte afstanden goed te doen. Neem een tuktuk of de fiets en ze nemen snel jouw gevoel voor avontuur over.

Cha-Am en Hua Hin zijn de alternatieve strandbestemmingen voor ouders die opzien tegen de lange reistijden (over land) nodig om de echte bounty stranden in het zuiden te bereiken. Sinds kort is het ook mogelijk te vliegen op Hua Hin maar de winst in reistijd in vergelijking met een bus of privé taxi is niet indrukwekkend. En aan het strand liggen op de plek waar de Koninklijke Thaise familie bij voorkeur neerstrijkt…, dat geeft toch ook een zekere charme.

Alle bestemmingen in het midden van Thailand zijn binnen een dag per bus, boot of trein te bereiken. Voor Thailand in een notendop hoef je niet naar het uiterste noorden of zuiden te reizen. Voor een eerste kennismaking met het land kun je je prima beperken tot het veelzijdige centrum.

 
Banner

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner