Met de kids op avontuur in Noord Thailand?

Met de kids op avontuur in Noord Thailand?

Chiang Mai, Chang Rai, Mae Hong Son en Sukhothai. Het zijn wellicht niet de eerste bestemmingen die je uitzoekt als je een reis met je kinderen naar Thailand plant. Toch kiezen de meeste gezinnen die wij het afgelopen jaar hebben gevolgd voor het opnemen van het bergachtige noorden in hun trektocht door het land. En daar is ook alle reden toe.

Wat Phrathat Doi SuthepZee en strand ontbreken maar verder biedt het noorden alle charme die Thailand te bieden heeft. En meer. Door de hogere ligging is de temperatuur gematigder dan in de rest van het land. Vooral de koelere nachten maken de kans dat je kinderen een goede nachtrust krijgen groter. Daarnaast is het noorden qua bevolking nog gemoedelijker dan de rest van het land. Zelfs in de grootste stad van het noorden, Chiang Mai ervaar je een rust die je in Bangkok zelden zult tegen komen. En daarbij liggen de prijzen er een stuk lager dan bijvoorbeeld in het zuiden.

Veel backpackers gaan de jungle in voor een meerdaagse trekking. Voorheen was dat de voornaamste reden om het noorden op te nemen in je reis. En nog steeds biedt een meerdaagse wandeltocht de mooiste inkijkjes in de prachtige natuur en de grote diversiteit aan culturen in de vorm van kleurrijke bergstammen, die het noorden biedt. Voor ouders met wat oudere kinderen zeker een aanrader. Met jonge kinderen vaak niet een serieuze optie. Maar misschien wel een kortere (privé) trekking met de kleine in een rugdrager?

De toeristenstroom is de afgelopen jaren gemêleerder geworden. De backpackers hebben inmiddels gezelschap gekregen van rijkere westerse en Aziatische toeristen. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij de Thaise ondernemers die handig inspelen op de nieuwe vraag die dit met zich meebrengt. Naast luxere accommodatie worden er ook steeds meer dagtrips aangeboden met veel variatie en spanning. Het aantal nieuwe parken dat zijn deuren opent voor deze nieuwe stroom bezoekers is nauwelijks bij te houden. In de directe omgeving van Chiang Mai bijvoorbeeld vindt je naast olifantenparken nu ook apen-, krokodillen-, orchideeën- en tijgerparken. En sinds kort is er ook de nachtsafari, de derde in de wereld.

Voor ouders met kinderen heeft deze ontwikkeling er voor gezorgd dat er in het noorden legio mogelijkheden voor kinderuitstapjes zijn. In een omgeving die voor ouders wellicht om andere reden interessant is. Een bezoek aan Sukhothai zal in eerste instantie kinderharten niet sneller laten kloppen. De historische sites in de omgeving zijn echter zeker het bezoeken waard.

Ook de gouden driehoek bij Chiang Rai of de longnecks van Mae Hong Son maken deze plaatsen geen kinderbestemmingen bij uitstek. Maar ook op de route naar deze plaatsen zijn leuke stops te vinden die het reizen voor kinderen aantrekkelijker kunnen maken. Onderbreek bijvoorbeeld de lange rit van Chiang Mai naar Mae Hong Son met een stop in Pai.  In deze plaats is er veel vertier rond het water van de rivier en vind je ook een olifantenkamp in de directe omgeving.

Reizen naar Chiang Mai vanuit Bangkok kan comfortabel met het vliegtuig of de trein. De weg is ook van goede kwaliteit zodat de rit ook per bus goed af te leggen is. Reizen in het noorden is wel wat avontuurlijker, tenminste als je kiest voor transport over de weg of over het water. Gelukkig zijn de noordelijke steden onderling ook per vliegtuig met elkaar verbonden, zodat je kunt kiezen tussen comfort of avontuur.

 
Banner

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner