Meenemen naar Thailand voor de kinderen

Wat neem je mee als je met kinderen naar Thailand gaat?

De Thaise shoppingmalls in de grote steden doen niet onder voor die in het Westen. Het aanbod aan luxe artikelen, 'merk'kleding en elektronische apparatuur is overweldigend en vaak tegen veel lagere prijzen dan we in Nederland/Belgie gewend zijn. Ook voor kinderen is er bijna alles te vinden, al zul je voor sommige artikelen moeten uitwijken naar andere merken dan je gewend bent. Zo zijn er in Thailand zeker spenen te koop maar of het merk waar je baby aan gewend is daar ook tussen zit, is de vraag. Een aantal reserve-exemplaren meenemen van huis is dan ook zeker aan te raden.

Wegwerpluiers
In Thailand vind je Pampers, Huggies en een aantal binnenlandse merken. Van die laatste gebruikten wij de Mamy Poko, verkrijgbaar als luier met strip en als broekje. Roze voor meisjes en jawel, blauwe voor jongens. De grote maten (XXL) zijn wat schaarser maar de luiers zijn zo rekbaar dat je ook de wat dikkere billen wel in een maatje L kunt verpakken. De luiers zijn van prima kwaliteit en op veel plaatsen verkrijgbaar. De 7eleven winkels die je overal aantreft, verkopen deze en de Huggies in verpakkingen van twee of drie stuks. De prijs is vergelijkbaar met wat je er in Nederland/Belgie voor betaald. Grootverpakkingen, te vinden in de grote supermarkten zijn wel een stuk goedkoper. Babydoekjes zijn ietsje minder gangbaar maar toch bijna op iedere plek verkrijgbaar waar ook luiers verkocht worden.

Zwemluiers hebben wij niet gevonden in Thailand. Handig om mee te nemen van thuis.

Babyvoeding
Babymelkpoeder is goed verkrijgbaar in Thailand. De supermarkten in het land hebben uitgebreide collecties van heel veel verschillende merken, waaronder westerse als Nestle en Numico (Nutricia). Om niet bij aankomst gelijk met vermoeide en hongerige kindjes op melkpoederjacht te moeten, is het aan te raden om voor een eerste dagen voldoende melkpoeder mee te nemen.

Vanaf twaalf maanden mag een baby normaliter gewone koemelk drinken. Dit is wel overal verkrijgbaar in flessen of pakjes met rietje.

Potjes babyvoeding zijn een stuk moeilijker te vinden. Wij kwamen in Thailand alleen fruithapjes tot vier maanden tegen. Andere ouders schrijven in hun blogs wel over het kopen van potjesvoeding. Het is dus inmiddels op een aantal plaatsen te krijgen maar je moet er goed voor zoeken.

Dompelaar.

Niet elke accommodatie beschikt over coffee and tea making facilities, zo ondervonden wij. Erg onhandig, want hoe maakt je dan een flesje als zoon- of dochterlief om 05.00 uur de andere gasten wakker gilt? Een dompelaar is dan een uitkomst. By the way, ook bijzonder handig voor het wellen van kindvriendelijke kant-en-klaar pasta’s en noodles. En natuurlijk heel prettig om overal je eigen kopje koffie of thee te kunnen zetten (om vijf uur 's morgens bijvoorbeeld als je net een flesje hebt opgewarmd...).

Bedjes
Hoewel er steeds meer hotels en resorts zijn waar babycots worden aangeboden is het in Thailand zeker geen standaard om deze beschikbaar te stellen. Thaise baby's slapen bij de ouders in bed of in een hangmat. Lichtgewicht babybedjes zijn nauwelijks verkrijgbaar in Thailand en zeker niet de superlichtgewicht exemplaren van rond de twee à drie kilo die in Nederland/Belgie voorradig zijn. Wij reisden de eerste keer zonder en moesten af en toe flink improviseren om een babyslaapplek te creeren. De tweede reis waren we erg gelukkig met de eigen bedjes voor onze toen twee- en vier- jarige dochters. Bijkomend voordeel is dat de meeste bedjes bescherming geven tegen muggenbeten.

Babyfoon

Uit eten terwijl je kind slaapt? Dan is een babyfoon onmisbaar. Wij vonden er een met een bereik van 2,5 kilometer. Ook heel praktisch in het guesthouse waar de kinderen in de kamer naast ons sliepen. Kijk voor ervaringen met babyfoons ook even op het forum.

Paracetamolzetpillen voor kinderen
We hebben ze in Thailand nergens kunnen vinden, paracetamolzetpillen. Wel mierzoete roze of rode paracetamoldrankjes met aardbeien of kersensmaak. Maar in geval van hoge koorts, misselijkheid of keelpijn, zit je kind misschien niet te wachten op zo’n roze goedje. Inslaan dus.

Buggy en rugdrager
Ook bij Thaise ouders begint de buggy zijn intrede te doen als vervoersmiddel voor hun telgjes. Buggy's zijn dan ook te koop in de shoppingmalls van de grote steden. Het is echter een heel klein gedeelte van de Thaise baby's die zo vervoerd worden. De overgrote meerderheid wordt nog traditioneel op de heup gedragen of in een doek achterop moeders rug geknoopt. De kwaliteit van de aangeboden buggy's laat ook te wensen over. Meenemen van thuis dus en niet bezuinigen op de kwaliteit daar ze aardig te lijden krijgen onder de Thaise omstandigheden. De buggy fungeerde ook als kinderstoel, traphekje, loopwagentje en middagslaapplek. Omdat niet alle uitstapjes zich lenen voor buggyvervoer, (boottochtjes, vervoer per tuktuk, bergwandelingen of jungletrekkings) maakt het bezit van een rugdrager voor de kleinsten je vele malen flexibeler. Wil je tips van andere ouders over buggy's en rugdragers? Klik dan even door naar het forum.

SpeelgoedSpelen met lego in de Central Shoppingmall in Bangkok
Er wordt in Thailand veel speelgoed verkocht tegen superlage prijzen, bijvoorbeeld op de markt of in kiosken bij trein- en busstations. De kwaliteit is over het algemeen slecht en van keurmerken is al helemaal geen sprake. In de shoppingmalls wordt speelgoed van betere kwaliteit aangeboden al moet je er daar soms nog naar zoeken. In bijvoorbeeld de shoppingmall Central World Plaza is al het nieuwste westerse speelgoed te krijgen waar de kids van dromen. Vaak ook nog tegen lagere prijzen dan in Nederland of België. De kwaliteit van de illegaal gekopieerde nieuwste Disney dvd's laat wel eens te wensen over. Maar voor twee kwartjes per stuk konden we het af en toe toch niet laten...

Vragen of tips? Klik hier voor het forum.

 
Banner

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner