Visa regelen voor Thailand

Visa voor Thailand

Toeristenvisum ThailandStandaard krijg je bij binnenkomst in Thailand een toeristenvisum voor dertig dagen, als je tenminste per vliegtuig binnenkomt. In het vliegtuig krijg je een arrivel/departure kaart aangereikt. Deze vul je in (ook voor elk kind!) en lever je in bij binnenkomst in Thailand. Bij binnenkomst over land wordt veelal een visum voor 15 dagen afgegeven.

Bij het consulaat kun je een toeristenvisum voor twee maanden aanvragen. In het land zelf kun je verlenging aanvragen. Afhankelijk van de plaats en goedgemutstheid van de betreffende ambtenaar krijg je dan tien tot dertig dagen verlenging. De kosten hiervoor lopen aardig in de papieren. Blijf je terwijl je visum is afgelopen, dan betaal je per extra dag een flinke boete bij vertrek uit het land. Word je opgepakt zonder visum, dan beland je in de cel, een risico dat je waarschijnlijk niet wil nemen.

Op veel plekken in Thailand worden visa-runs aangeboden. Je gaat dan in één dag (over land) de grens over en weer terug. Daarna mag je weer vijftien dagen langer in het land blijven. Het is toegestaan om dit drie keer binnen 180 dagen te doen. Voorheen kon je door het maken van een visa-run je verblijf met dertig dagen verlengen. De regering heeft in 2008 besloten om deze periode in te korten tot vijftien dagen. Als je via een vlucht vanuit een naburig land Thailand in komt, mag je overigens wel dertig dagen in het land verblijven.

Een paspoort moet na vertrek uit Thailand nog zes maanden geldig zijn.

Meer informatie? Klik hier voor de site van het Thaise consulaat.

 
Banner

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner