Kindvriendelijkheid van de Thaise bevolking

Hoe kindvriendelijk is de Thaise bevolking?

Gek op kinderen...Thailand is een geweldig land om met je kinderen naar toe op vakantie te gaan en dat heeft veel te maken met de Thaise volksaard. Zachtmoedig, behulpzaam en met een schijnbaar aangeboren talent voor omgaan met (kleine) kinderen. Wij verbazen ons tijdens ieder bezoek aan het land weer over hoe breed gedragen die liefde voor kinderen in Thailand is. Bijna overal ben je met je kroost meer dan welkom. Zowel mannen als vrouwen maken makkelijk contact met ze, ook al ontbreekt de taal als communicatiemiddel. Door goed te kijken naar waar de aandacht van onze kinderen naar uitgaat en contact vaak letterlijk op hun niveau (dus op de knieën) te leggen, weten de meeste Thai snel het vertrouwen van onze kinderen te winnen. Daarbij lijken de Thai heel gevoelig te zijn voor de aangegeven kindergrenzen. Iets dat ook wel eens ongemakkelijk kan voelen als je kinderen zich als kleine prins(es)jes gaan gedragen.

Naast de volksaard heeft Thailand nog veel meer te bieden voor kinderen. Veel zee en strand, een afwisselend landschap, veel attracties geschikt voor kinderen van alle leeftijden, ontzettend lekker fruit, een rijk dierenleven, kleurrijke straatbeelden en een heerlijk klimaat dat uitnodigt tot buiten spelen. Daarbij zijn veel voorzieningen te vinden op westerse standaard, is de hygiëne uitstekend en  de gezondheidszorg in de particuliere klinieken op een niveau die soms uitstijgt boven wat wij in Nederland/Belgie gewend zijn.

Natuurlijk is Thailand ook een land in de tropen, met hogere temperaturen en tropische ziektes. Een land in ontwikkeling waar je geconfronteerd zult worden met armoede en achterstellingen. Een land met een Oosterse cultuur waar je soms je weg niet makkelijk weet te vinden. Een reis naar Thailand met of zonder kinderen vraagt daarom om wat meer voorbereiding en inlezen dan nodig is voor een westerse bestemming. Maar weet dat die extra voorbereiding rijkelijk beloond zal worden in dit land met de glimlach.

 
Banner

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner