Gezinsreizen Riksjakids

Naar Thailand met de kids

Thailand op je gemak

Thailand op je gemak is een rondreis speciaal voor gezinnen met jonge kinderen die buiten de schoolvakanties kunnen reizen. Niet te veel plekjes en twee weken in een rustig tempo door centraal en Zuid-Thailand reizen. In Bangkok zie je de afwisseling van toeterende tuktuks en serene tempels met geurende wierookstokjes. Via een lokale treinmarkt reis je naar het tropische junglegebied bij de River Kwai met de azuurblauwe Erewan watervallen. Met een binnenlandse vlucht reis je naar het zuid-westen van Thailand waar je gaat kanoën tussen de karstrotsen en kunt relaxen in je tropische bungalow. Je eindigt je reis op het eilandje Ko Lanta.

 • Reisinfo: Thailand, individuele rondreis, 15 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Individuele gezinsreis
 

Expeditie Thailand Teenage style

Avontuur, stoere activiteiten en genoeg tijd om te relaxen. Voor veel tieners de 'musts' tijdens een reis door Thailand. Met deze rondreis Thailand met tieners, speciaal gemaakt voor gezinnen met oudere kinderen, combineer je Bangkok - per fiets - met een tocht per trein over de beroemde 'Bridge over de River Kwai' en een nachtje slapen op een drijvend bamboehotel. Via tempels en slapen in een nachttrein vlieg je in Chiang Mai tokkelend als Tarzan tussen het regenwoud of bedwing je wilde rivieren per raft. Ga wildlife spotten in de jungle van Khao Sok en slinger met een liaan zo het meer in voor je drijvende hutje. Ga snorkelen in de onderwaterwereld van Ko Tao en eindig je reis relaxed in een comfortabel resort aan de stranden van Ko Samui waar je per stoere quad het eiland verkent.

 • Reisinfo: Thailand, individuele rondreis, 21 dagen, vanaf 10 jaar

Meer info

> Individuele gezinsreis
 

Tropische Tiener Taferelen

Tropische tiener taferelen is een rondreis voor gezinnen met tieners die wat rustiger willen rondreizen (zowel qua tempo als qua plekjes) of niet zo lang de tijd hebben voor Thailand. Ga shoppen met je teens in Bangkok en dompel je onder in de geschiedenis van de River Kwai. In de jungle van Khao Sok slaap je in een bamboevlothuisje op het meer en spring je vanuit je bed zo het water in. Ga buiten de gebaande paden naar het ongerepte strand van Khanom en stap in een bootje om op zee dolfijnen te spotten. Je eindigt je reis op het rustige eiland Ko Phangan waar het helemaal draait om niets doen.

 • Reisinfo: Thailand, individuele rondreis, 16 dagen, vanaf 10 jaar

Meer info

> Individuele gezinsreis
 

Avontuurlijk Thailand

Deze actieve reis is bedoeld voor gezinnen met wat grotere kinderen (ongeveer 6 jaar en ouder). Je gaat fietsen door de metropool Bangkok, waarbij je kennis maakt met het gemoedelijke leven achter deze snelle stad. Val in slaap met junglegeluiden op je drijvende vlothuisje en plons in azuurblauwe watervallen. Je maakt een rit per tweedeklasse nachttrein, waarbij je snoepjes kunt uitdelen aan je medepassagiers en met handen en voeten gesprekken kunt aanknopen. In het Khao Sok National Park wacht je een keur aan activiteiten: kanovaren, tuben of olifantrijden. Je sluit af op het tropische eiland Ko Samui, waar vooral in de zomervakantie het klimaat ideaal is voor vier dagen zandkastelen bouwen en luieren met een boek en fruitcocktail.

 • Reisinfo: Thailand, individuele rondreis, 15 dagen, vanaf 6 jaar

Meer info

> Individuele gezinsreis
 

Totally Thailand

Je overnacht in een romantisch drijvend hotel, zwemt onder de Erawan watervallen, slaapt een nachtje in de trein en overnacht bij een lokaal bergvolk. Hier zijn meestal voldoende speelkameraadjes te vinden en taalbarrières worden opgeheven met een voetbal. Midden in de jungle overnacht je op een meer en zul je, met een gids, op zoek gaan naar aapjes en bijzondere planten. De vakantie eindigt met een verblijf in een comfortabel resort aan het poederstrand van Ko Phangan waar je kunt luieren en genieten van wuivende palmen en verfrissende fruitshakes.

 • Reisinfo: Thailand, individuele rondreis, 21 dagen, vanaf zes jaar

Meer info

> Individuele gezinsreis
 

Jungle bells and beaches

Bij deze kerstreis staat een relaxed reistempo centraal. Tijdens deze reis ontdek je het zuiden van Thailand, dat bekend staat om de groene jungle en de dromerige zandstranden. Je verblijft overal minimaal twee nachtjes, zodat je de plaatsjes leert kennen en niet al te vaak je tas hoeft in te pakken. Je 15-daagse rondreis begin je met een ontdekkingstocht door Bangkok. Daarna reis je met de nachttrein naar het zuiden om de jungle in te gaan, in het Khao Sok national park. Je maakt hier een rit op een olifant en hebt de tijd om zelf een wandeling te maken door het groene oerwoud.

 • Reisinfo: Thailand, kerstreis, 15 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Individuele gezinsreis
 

Apen en olifanten in de jungle

Deze bouwsteen biedt je de gelegenheid met kleinere kinderen op relaxte wijze in het onaangetaste regenwoud van Khao Sok te verblijven. Je logeert twee nachten in een familiebungalow met mooi uitzicht op een rivier midden in het regenwoud. Je gaat in dit indrukwekkende junglegebied een wel heel speciale 'sightseeing' doen, namelijk op de rug van een olifant. De resterende tijd (of als de kleine slaapt) ben je vrij om vanuit de lodge wandelingen te maken door het National Park of een stukje te kanoën /tuben.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 3 dagen, vanaf 6 jaar
 • Bijzonderheden: Khao Sok NP vanuit Phuket of Surat Thani

Meer info

> Bouwsteen
 

Zon, zee en zandkastelen

De ideale bestemming om niets te doen dan luieren aan het strand dat wit, breed en oneindig lang is. Bovendien loopt het strand geleidelijk af in zee, wat ideaal is als je met kinderen reist. Je verblijft in een heerlijk resort aan het strand en uiteraard voorzien van een fijn zwembad. Ko Lanta is gemakkelijk te bereiken vanuit het Khao Sok National Park, de transfer van ongeveer 2,5 uur is inbegrepen. Onderweg neem je een pontje (2 minuten varen). Heb je een groot gezin en wil je graag in 1 bungalow verblijven met zijn allen dan kan dat op Ko Lanta. Dit eiland kun je het best bezoeken in de maanden november tot en met april.

 • Reisinfo: Thailand, strandverlenging, 4 dagen, alle leeftijden
 • Bijzonderheden: Ko Lanta vanuit Khao Sok

Meer info

> Bouwsteen
 

Zorgeloos Samui

Ko Samui is het grootste eiland in het zuidoosten van Thailand en bekend om de witte stranden en het knalblauwe water. Door de talloze restaurantjes en bars de perfecte plek als je van gezelligheid houdt. Wat je ook doet, het tempo ligt waarschijnlijk laag. Daar zorgt het eilandsfeertje wel voor. Wil je een stranddag inruilen voor iets actiefs dan kun je snorkeltochten ondernemen naar het bijzondere Angthong nationale park, de Giant Standing Buddha met een bezoekje vereren of op de foto met een brullende tijger in Tigerzoo. Een leuke bouwsteen om je reis relaxt mee af te sluiten. De beste reistijd is van december tot en met september.

 • Reisinfo: Thailand, strandverlenging, 4 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Bouwsteen
 

Maanbaai en sterrenstrand

Ko Phangan ligt ongeveer een uur varen ten westen van Ko Samui en is alleen per boot bereikbaar. Om deze reden is het eiland ook een stuk rustiger en je vindt er vele pittoreske baaien en stranden. Het eiland is ook wat minder bebouwd dan zijn grotere buur, waardoor je sommige stranden nog helemaal voor jezelf hebt. Ga snorkelen, geniet van het onderwaterleven en ontdek de koraaltuinen voor de kust. Graaf jezelf in op het strand, geniet van een verse fruitshake en probeer verse vis bij een van de restaurantjes. Lekker genieten, zonder dit unieke plekje met teveel andere mensen te hoeven delen.

 • Reisinfo: Thailand, strandverlenging, 4 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Bouwsteen
 

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner