Gezinsreizen Bouwsteen

Naar Thailand met de kids

Beleef Chiang Mai anders…

Veel gezinnen brengen een bezoek aan het noorden van Thailand voor een actieve wandeling, olifant- en/of vlottocht in de bergachtige natuur. Wat ons betreft is Chiang Mai ook een goede plek als rustpunt tijdens je reis. Ook wanneer je geen trekking maakt, of wanneer je voor of na de trekking nog een paar dagen extra hebt, vinden wij Chiang Mai een fijne plek om te zijn. De stadsmuur met gracht die om het centrum van Chiang Mai loopt zorgt ervoor dat Chiang Mai knus en overzichtelijk aanvoelt. Auto's rijden er niet en je kunt dus rustig met je kinderen langs stoffige tempels struinen. Ook ga je samen met je gezin de op een berg buiten de stad gelegen tempel Doi Suthep bekijken en kun je je eigen parasolletjes beschilderen tijdens een workshop. Je verblijft in een comfortabel hotel met zwembad en er is voldoende tijd voor een verfrissende duik.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 2 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Bouwsteen
 

Chill met je duikbril

Ko Tao Thailand, ook wel schildpadeiland genoemd, vonden wij een van beste plekjes in Thailand om het onderwaterleven te ontdekken. Lekker relaxen en af en toe je duikbril op. Snorkel in het warme heldere water en neem een duik om het koraal en kleurrijke vissen te ontdekken. De zee rondom Ko Tao is beschermd en je vindt er onder andere nemovissen, maanvissen en papegaaivissen. Het is goed toeven op de witte stranden tussen de palmbomen met een tropisch drankje.

 • Reisinfo: Thailand, strandverlenging, 4 dagen, vanaf 6 jaar

Meer info

> Bouwsteen
 

Kajakken tussen de kalkrotsen

Enorme kalksteenrotsen die steil uit de turquoise zee rijzen, tropische strandjes, groene mangroves met nieuwsgierige aapjes en kleurrijke longtailbootjes, dit is de westkust van Zuid-Thailand. Geliefd bij vele reizigers, voelen sommige stranden wat drukker aan. Wij kiezen daarom niet voor een verblijf direct aan het Thailand strand, maar voor een tropisch verblijf met zwembad in het binnenland op 10 minuten rijden van het Ao Nang strand. Kleine busjes pendelen tussen je sfeervolle hotel en het strand. Je verblijft in alle rust en bent toch zo op het strand. Voor kinderen vanaf drie jaar regelen we een kajaktocht door azuurblauwe lagunes en groene mangrovebossen.

 • Reisinfo: Thailand, strandverlenging, 4 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Bouwsteen
 

Fietsen door onbekend Bangkok

Bijna alle Thailand reizen starten in de bruisende hoofdstad Bangkok, hét centrum van de traditionele Thaise cultuur. Je vindt er blinkende tempels, toeterende tuktuks en statige Boeddhabeelden. Heerlijke geuren uit de eetstalletjes op straat komen je tegemoet. De typisch Aziatische sfeer is overal voelbaar. Wij vinden de fiets de leukste manier om de stad te ontdekken. Tijdens de bouwsteen Bangkok met kinderen fiets je door kleine steegjes met veel bedrijvigheid, grappige winkeltjes en markten met voor ons totaal onbekende levensmiddelen.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 3 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Bouwsteen
 

Dolfijnen spotten langs palmenstrand

Waar de meeste reizigers direct doorreizen naar de eilanden, vinden wij het de moeite waard om met je voeten op vaste bodem te blijven in Khanom Thailand. Ook op het vasteland vind je namelijk witte zandstranden en wuivende palmbomen. Bovendien heb je grote kans roze dolfijnen te spotten.

 • Reisinfo: Thailand, strandverlenging, 4 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Bouwsteen
 

Over de top Chiang Mai

Ontdek de Thaise jungle op een stoere manier, tokkelend hoog tussen de bomen. Deze bouwsteen vinden wij leuk voor gezinnen met tieners die op zoek zijn naar wat stoers en avontuurlijks in hun reis. Waar bij de bouwsteen 'Hobbelend naar de bergstam' de nadruk ligt op wandelen en de ontmoeting met de lokale bevolking is deze bouwsteen meer voor de adrenalinezoekers die liever niet primitief willen overnachten maar vanuit het hotel in Chiang Mai sportieve activiteiten, zoals tokkelen, willen ondernemen.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 4 dagen, vanaf 10 jaar

Meer info

> Bouwsteen
 

Badderen met Dombo de olifant

Voor even sta je in de schoenen van een Mahout, een olifantenverzorger. In een halve dag leer je hoe je met je olifant 'praat', maak je een korte rit door de jungle en ga je samen in bad. In de rivier alle tijd om lekker te spetteren en de olifant schoon te schrobben. Als 'Mahout voor een dag' draag je direct je steentje bij aan de behandeling van de Thaise olifant.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 3 dagen, vanaf 6 jaar

Meer info

> Bouwsteen
 

Startpakket Bangkok

Als je reist met kinderen is het altijd handig om de eerste paar dagen al geregeld te hebben, zodat je relaxed aan je reis kunt beginnen!

 • Reisinfo: Thailand, startpakket, 3 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Bouwsteen
 

River Kwai

Prachtige natuur, mooie watervallen en indrukwekkende herinneringen aan de oorlog; dat ga je allemaal meemaken tijdens deze tour.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 3 dagen, vanaf 6 jaar

Meer info

> Bouwsteen
 

Hoge Noorden

In het hoge noorden van Thailand slaap je bij de bergstammen, maak je een olifantentocht en zul je een prachtige jungle en mooie tempels zien!

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 5 dagen, vanaf 5 jaar
 • Bijzonderheden: 1 overnachting bij een bergstam

Meer info

> Bouwsteen
 
Banner

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner