Gezinsreizen Bouwsteen Bouwsteen

Naar Thailand met de kids

Apen en olifanten in de jungle

Deze bouwsteen biedt je de gelegenheid met kleinere kinderen op relaxte wijze in het onaangetaste regenwoud van Khao Sok te verblijven. Je logeert twee nachten in een familiebungalow met mooi uitzicht op een rivier midden in het regenwoud. Je gaat in dit indrukwekkende junglegebied een wel heel speciale 'sightseeing' doen, namelijk op de rug van een olifant. De resterende tijd (of als de kleine slaapt) ben je vrij om vanuit de lodge wandelingen te maken door het National Park of een stukje te kanoën /tuben.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 3 dagen, vanaf 6 jaar
 • Bijzonderheden: Khao Sok NP vanuit Phuket of Surat Thani

Meer info

> Bouwsteen
 

Avontuur in het regenwoud

Ooit wel eens als Tarzan aan een liaan willen slingeren? Dit kan tijdens deze wat meer actieve bouwsteen in het uitgestrekte regenwoud van Khao Sok. Je vindt hier dichte jungle, bamboebossen, speelse aapjes en andere bijzondere dieren/planten. Overnachten doe je bijzonder in een bamboe vlothuisje op het meer. Je beschikt over je eigen Canadese kano en gaat op avontuur naar een verborgen lagune en mysterieuze grotten. De overige twee nachten slaap je in een houten bungalow midden in de jungle. Wanneer de jungle 's ochtends met veel bedrijvigheid ontwaakt, kun je hier genieten van het uitzicht op de rivier. De gids laat je de mooiste plekjes zien en leert je van alles over de aanwezige dieren, fruit- en plantensoorten.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 4 dagen, vanaf 6 jaar
 • Bijzonderheden: 1 overnachting op een vlothuisje op het meer

Meer info

> Bouwsteen
 

Hobbelend naar de bergstam

Deze bouwsteen vol natuur en cultuur in Noord-Thailand is vooral geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen. Je reist naar het afgelegen noorden van Thailand, iets wat niet veel mensen doen en voelt als een echt 'off the road' avontuur. Je maakt een tweedaagse avontuurlijke trekking, onderweg krijg je een goed beeld van het Thaise leven met rijstvelden en andere plantages. Maak een praatje met de mensen uit het dorp en ervaar het leven in de bergen. Hobbelend op de rug van een grijze reus banjer je door de jungle en maak je een bijzondere vlottocht. In Chiang Mai kun je de gezellige Night Market en de vele kleurrijke tempels bezoeken.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 4 dagen, vanaf 6 jaar
 • Bijzonderheden: 1 overnachting in berghut bij een bergvolk

Meer info

> Bouwsteen
 

Tempels en tuk tuks

Op de route vanuit Bangkok of de River Kwai naar Chiang Mai in het noorden van Thailand is de koningsstad Ayutthaya een leuke tussenstop. Deze verlaten ruïnestad herbergt honderden kleurrijke chedi's (tempeltorens) en paleizen en geeft je een blik in zowel de boeddhistische cultuur als de Khmer koninkrijken van eeuwen geleden. Overal vind je boeddhabeelden, versierd met kleurige oranje sjerpen en stukjes geofferd bladgoud. Samen met met je kinderen hobbel je in een tuk-tuk als de zon onder gaat langs de tempels. De tempels zijn aan het begin van de avond op hun mooist: verlicht door de maan en zachte spotlights.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 2 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Bouwsteen
 

Waterval en rivierpret

Je vaste uitvalsbasis is een comfortabel hotel met een lekker zwembad temidden van de jungle en bergen, aan de oever van de Kwai rivier. Per privé-busje bezoek je een kleurrijke lokale treinmarkt en ga je naar de Erawan watervallen, waar je een verfrissende duik kunt nemen in een van de blauwe bassins. Je maakt een kort treinritje over de Birma spoorlijn en je gaat op bezoek bij een school/weeshuis.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 3 dagen, alle leeftijden
 • Bijzonderheden: Kanchanaburi vanuit Bangkok

Meer info

> Bouwsteen
 

Olielampjes op de jungleraft

Wil je wat meer avontuur in het Kwai gebied, dan biedt deze bouwsteen een afwisselend programma voor wat oudere kinderen. De eerste overnachting in een heus drijvend jungle hotel op de River Kwai is al een hoogtepunt op zich. Gelegen midden in de jungle omringd door bergen, dichte bebossing en dierengeluiden. Er is geen elektriciteit, maar het floatel is 's avonds verlicht met olielampjes. Tijdens de tour bezoek je een kleurrijke drijvende markt en maak je een spectaculaire rit over de originele rails van de Birma spoorlijn langs de valleien van de River Kwai. Ook de sprookjesachtige Erawan watervallen staan op het programma, heerlijk plonsen in een van de heldere bassins.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 3 dagen, vanaf 6 jaar
 • Bijzonderheden: Kanchanaburi vanuit Bangkok

Meer info

> Bouwsteen
 

Beleef Chiang Mai anders…

Veel gezinnen brengen een bezoek aan het noorden van Thailand voor een actieve wandeling, olifant- en/of vlottocht in de bergachtige natuur. Wat ons betreft is Chiang Mai ook een goede plek als rustpunt tijdens je reis. Ook wanneer je geen trekking maakt, of wanneer je voor of na de trekking nog een paar dagen extra hebt, vinden wij Chiang Mai een fijne plek om te zijn. De stadsmuur met gracht die om het centrum van Chiang Mai loopt zorgt ervoor dat Chiang Mai knus en overzichtelijk aanvoelt. Auto's rijden er niet en je kunt dus rustig met je kinderen langs stoffige tempels struinen. Ook ga je samen met je gezin de op een berg buiten de stad gelegen tempel Doi Suthep bekijken en kun je je eigen parasolletjes beschilderen tijdens een workshop. Je verblijft in een comfortabel hotel met zwembad en er is voldoende tijd voor een verfrissende duik.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 2 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Bouwsteen
 

Over de top Chiang Mai

Ontdek de Thaise jungle op een stoere manier, tokkelend hoog tussen de bomen. Deze bouwsteen vinden wij leuk voor gezinnen met tieners die op zoek zijn naar wat stoers en avontuurlijks in hun reis. Waar bij de bouwsteen 'Hobbelend naar de bergstam' de nadruk ligt op wandelen en de ontmoeting met de lokale bevolking is deze bouwsteen meer voor de adrenalinezoekers die liever niet primitief willen overnachten maar vanuit het hotel in Chiang Mai sportieve activiteiten, zoals tokkelen, willen ondernemen.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 4 dagen, vanaf 10 jaar

Meer info

> Bouwsteen
 

Badderen met Dombo de olifant

Voor even sta je in de schoenen van een Mahout, een olifantenverzorger. In een halve dag leer je hoe je met je olifant 'praat', maak je een korte rit door de jungle en ga je samen in bad. In de rivier alle tijd om lekker te spetteren en de olifant schoon te schrobben. Als 'Mahout voor een dag' draag je direct je steentje bij aan de behandeling van de Thaise olifant.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 3 dagen, vanaf 6 jaar

Meer info

> Bouwsteen
 

River Kwai

Prachtige natuur, mooie watervallen en indrukwekkende herinneringen aan de oorlog; dat ga je allemaal meemaken tijdens deze tour.

 • Reisinfo: Thailand, bouwsteen, 3 dagen, vanaf 6 jaar

Meer info

> Bouwsteen
 
Banner

Thailand experts

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner